Търсене

Интересни идеи за Коледни и Новогодишни подаръци

Празниците са повод да прекараме време с близките си, да декорираме дома си с уют и канелен аромат, да си спомним за предизвикателствата и победите през изминалата година, но не на последно място - това е времето, в което да се поглезим подобаващо.


Размяната на коледни подаръци е дългоочакван ритуал, както за малки, така и за големи, а в тази статия сме подбрали страхотни идеи, които ще зарадват повече възрастните, отколкото децата.

Уискито е класика

Всеки познавач знае, че уискито е кралски алкохол, заслужаващ почит и внимание, a най-мъдрите твърдят, че този алкохол е най-важното откритие за човечеството след огъня. Една луксозна бутилка уиски е ултимативният класически подарък, който никога не е грешен вариант. От Johnnie Walker до Chivas, електронният магазин gooddrinks.bg предлага огромна селекция качествено, отлежало и актуално уиски. А ако още се съмнявате, че това е подходящ подарък, вслушайте се в думите на Марк Твен: “Твърде много от всичко е лошо, но твърде много от добро уиски е просто достатъчно”.

Джинът е вълнуващ и комбинативен


Коктейлната култура е обикнала джина като свой любим спътник, тъй като адаптивният му вкус е идеалното допълнение към всяка алкохолна инфузия. Комбинативните му свойства правят джина почетен гост на всяка трапеза, а защо не и на коледната?! Шикозен подарък, който ще се оцени както от взискателните дами, така и от критичните господа, джинът е нетипична, но вълнуваща изненада.

Ликьорът е сладко изкушение


Ароматизиран с ядки, плодове, билки, подправки, цветя или сметана, ликьорът е сладкото бижу сред алкохолните напитки, а на коледната трапеза със сигурност ще е екстравагантно допълнение. Добър приятел на коктейли и десерти, ликьорът може да бъде силен, нежен или кремообразен, а разновидностите му го правят супер подарък за всеки ценител на стилния алкохол.

Брендито е релаксиращо


Брендито доминира като алкохолна напитка след вечеря заради успокоителните си свойства, които умеят да приспят и най-нервозния гост на трапезата. Освен че помага за холестерола, контролира теглото и има редица други здравословни предимства, вкусът на брендито е живописна смесица от цветя, пресни и сушени плодове и лимонена кора. Този вълшебен аромат прави една чаша бренди перфектния завършек на всяка вечер, особено ако е подарък, направен от скъп човек.


Виното е вечно


Бяло, червено или розе, in vino veritas. Независимо дали поводът е коледен обяд, новогодишна вечеря, или друго празненство, добрата чаша вино е вечният другар, който достойно може да съпровожда всяко ястие и всяка шега. Няма дълбока философска дискусия, която да не е започнала от дъното на някоя нищо неподозираща бутилка вино, а за какво са празниците, ако не за дълбоки размисли?!Смехът, сълзите и алкохолът са неразривно свързани спътници, а празничната трапеза е повод и за трите. Бъдете здрави и консумирайте алкохол в умерени количества.

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички